TELEPÜLÉS
Köszöntő
Pörböly története
Térkép
Utcanévjegyzék
Nevezetességek
ÖNKORMÁNYZAT
Általános közzétételi lista
Képviselő-testület
Bizottságok
Polgármesteri Hivatal
Rendeletek
Hirdetmények
Aktuális hírek
Letöltések
INTÉZMÉNYEK
Iskola
Óvoda
Faluház
Könyvtár
Orvosi Rendelő
Házi Segítségnyújtás
Posta
KULTÚRA
Civil szervezetek
Egyház
SZABADIDŐ
Rendezvények
Gemenci Ökotúrisztikai Közp.
Duna-Dráva Nemzeti Park
Sport
Fotóalbum
A házi segítségnyujtást a szociális törvény adta lehetőséggel élve a Képvisekő-testület Pörbölyön is megszervezete. A lakosság lélekszáma alapján egy fél státusz gondozót lehetett alkalmazni. Először nehezen indult be a tevékenység, de lassan lassan kezdik az idősek felismerni a jelentőségét.
          
A feladatot az Önkormányzat társulásban láttatja el a bátaszéki Gondozási Központ szakmai vezetésével.
           
A feladatot helyben: Császár Anita Erzsébet (tel. száma: 06/70/362 5302)  látja el.
               
Azt igénybevétel személyes jelentekzéssel, megállapodással történik. A háziszociális gondozó minden munkanapon megtalálható az Óvoda konyhájánál reggel 7 órától délután l3 óráig, az igény nála bejelenthető. Ezután felkeresi az igénylőt otthonában.
                
Gilányi Györgyné a feladat ellátáshoz megfelelő szakképesítéssel rendelkezik. Szakképesítését az Önkormányzat által történt beiskolázással szerezte meg. Másik fél státuszával a konyhán tevékenykedik. A két feladat kapcsoltfeladatként tökéletesen ellátható. 
                
A feladatot szakmai program alapján látja el. Igény szerint élelmet, gyógyszert szállít, valamint egyéb bevásárlást végez a szolgálatot igénylőknél naponta, pontos rendszerben. Az élelmet a helyi Önkormányzat által fenntartott konyháról szállítják naponta, délben, a meleg ebéd biztosításával. Még mindig van szabad kapacítás, igénylők jelentkezését várja az Önkormányzat, és a feladatot ellátó gondozási Központ.
Az oldalt készítette és frissíti: Takaró János: takaro@takaro.hu