TELEPÜLÉS
Köszöntő
Pörböly története
Térkép
Utcanévjegyzék
Nevezetességek
ÖNKORMÁNYZAT
Általános közzétételi lista
Képviselő-testület
Bizottságok
Polgármesteri Hivatal
Rendeletek
Hirdetmények
Aktuális hírek
Letöltések
INTÉZMÉNYEK
Iskola
Óvoda
Faluház
Könyvtár
Orvosi Rendelő
Házi Segítségnyújtás
Posta
KULTÚRA
Civil szervezetek
Egyház
SZABADIDŐ
Rendezvények
Gemenci Ökotúrisztikai Közp.
Duna-Dráva Nemzeti Park
Sport
Fotóalbum
Híreink »
     
Elérhetőségünk:
Címünk:
7142 Pörböly, Óvoda utca 3
Telefonszámunk:
+36/74/492-826
E-mail címünk:
              

"Csináljon bármit, ami nyitogatja szemét és eszét, szaporítja tapasztalatait. ő azt hiszi: csak játszik. De mi már tudjuk, mire megy a játék. Arra, hogy e világban, otthonosan mozgó, eleven eszű és tevékeny ember váljék belőle."
(Varga Domokos)

                       

Lakóhelyünkön a mi óvodánk az egyetlen, mely egy vegyeséletkorú csoporttal működik, így a szülők szabad óvodaválasztása nem realizálódhat. Szeretnénk ezért olyan feltételeket, fejlesztési lehetőségeket felkínálni, amelyből a szülők többségének igénye kielégítést nyer, és nem kényszerből, hanem pozitív meggyőződésből hozzák óvodánkba a gyermekeket.

            
Az óvoda dolgozói:
Vezető óvónő: Dózsa - Pál Gáborné
Óvónő: Kovács Kíra
Dajka Wachtlerné Osztermajer Tímea

HÍREINK
   

Lehelvári Dániel nagycsoportos óvodásunkat rendőrautó szállította Budapestre, az Országos Rendőr- Főkapitányságra, ahol a „Közlekedésbiztonság gyermekszemmel” rajzpályázaton Különdíjban részesült. Több mint tízezer gyermekrajzból érte el kitűnő helyezését. Az ajándékok átadása után a meghívottak állófogadásban részesültek. Dani számára nagy élmény volt, a Főkapitányság épülete, a rendőrautóval való utazás és a pazar ajándékcsomag.

Fotóalbum »

Szűcs Péterné
tag.int.vez.


Május 6-án óvodánkban jártak az Eötvös József Főiskola Pedagógiai Fakultásának hallgatói. nagycsoportos gyerekeink mozgásos játékok által mutatták be a leendő tanító néniknek az iskolaérettség feltételeit (pl: magabiztos irány,- tér, időfogalom megfelelő mennyiségfogalom, kudarc tűrőképesség, figyelem, együttműködés, ritmus érzék, testséma ismeret…) A bemutató látványos volt, a főiskolások az általános iskolába folytatták hospitálásukat, így konkrét tapasztalatokat szerezhettek arról, hogy milyen képességekre van szükség az írás-olvasás elsajátításához.

Szűcs Péterné
tag.int.vez.


Az óvoda-iskola átmenet könnyítése érdekében, nagycsoportos óvodásaink május 26-án az általános iskolásokkal Visegrádra mentek kirándulni. A kirándulás nagy jól sikerült, a gyerekek rengetek élményben részesültek. Részt vettünk királyi solymász bemutatón, kopjatörésen, Szent György Lovagrend haditorna bemutatóján, Hajókiránduláson, megtekintettük a királyi palotát majd egy gyönyörű, modern játszóházban fejeződött be a nap.

Szűcs Péterné
tag.int.vez.


• Pörbölyi Óvodáról


• Képek az Óvoda életéből